Mataró, línia de meta d’una cursa per reivindicar el transport sostenible

L’activitat s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat i pretén posar en valor els avantatges de la bicicleta, el tren, el bus o el vehicle elèctric

L’estació de Mataró s’ha convertit en la línia de meta dels participants a la XII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona. L’activitat s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat, que posa el centre en la combinació de transports i la intermodalitat en benefici de la salut i el medi ambient. Provinents des de diferents poblacions de la regió, una vintena de persones han arribat a la capital del Maresme en bicicleta, tren, autobús o cotxe elèctric.

Amb l’objectiu de reivindicar el transport públic i sostenible davant el vehicle privat, la proposta pretén fer pedagogia sobre la petjada ecològica de la mobilitat diària. Ho fa calculant la velocitat, però també els efectes ambientals i econòmics de cada modalitat de transport.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat a Mataró acaben aquest divendres, 22 de setembre, amb un taller de reparación de bicicletes per a joves i una visita guiada escolar a les instal·lacions de Mataró Bus.