Mataró ja té platja per a gossos

Fins al 30 de setembre, propietaris i mascotes poden gaudir del mar i la sorra a l'espai de 1.000 m2 que s'ha habilitat a la Platja de Ponent.

Platja per a gossos a Mataró

Superats els entrebancs, i després d’alguns moviments de calendari, la platja per a gossos ja és una realitat. Aquest dimarts ha entrat en funcionament i estarà oberta fins al 30 de setembre sense horari restringit. Això sí, els gossos que hi accedeixin han de tenir xip, estar vacunats i també censats. A més, han d’anar acompanyats d’una persona major de 14 anys i poden anar deslligats excepte si són de races considerades perilloses. En aquest cas, també han de portar morrió. La zona ocupa un 50% de l’espai de la Platja de Ponent, en concret 1.000 m2, està delimitada i compta amb una font, dutxes i papereres, així com amb un servei de neteja específic que inclou controls de qualitat periòdics tant de l’aigua com de la sorra. 

L’aforament de la platja per a gossos és limitat, va en funció de la normativa Covid del moment, però se’n pot consultar l’estat i l’ocupació a través del web www.visitmataro.cat. S’hi pot accedir a qualsevol hora del dia, tot i que de 10 del matí a 8 del vespre hi ha un servei d’informació. A l’entrada del recinte es posa un penjoll als gossos, en funció de si són de la ciutat o de fora, que els permet l’accés a la platja durant tot l’estiu. Tot plegat es complementa amb tallers per fomentar la tinença responsable d’animals. 

El proper taller tindrà lloc el 5 d’agost i oferirà consells veterinaris de prevenció de risc a la platja. Les places són limitades, per això cal fer inscripció prèvia al correu electrònic benestaranimal@ajmataro.cat. No serà l’únic, ja que es preveu que n’hi hagi durant els mesos en què la platja estigui de servei.

Informa: L.Cera