Mataró evita el pic de calor

El Maresme es troba en el nivell 2, de 6, de perillositat sent una de les comarques menys afectades per la calorada que afecta el nord i interior de Catalunya

Temperatures màximes de la comarca d'El Maresme del 18/07/2023 (Twitter: @ccmaresme)
Temperatures màximes de la comarca d'El Maresme del 18/07/2023 (Twitter: @ccmaresme)

Nous rècords de temperatura en diferents municipis de Catalunya i d’El Maresme. A Mataró, en canvi, l’efecte del mar i del vent de garbí ha alleugerat la calor arribant a una màxima de 30’5°.

D’aquesta manera, l’efecte del pic d’aquest dimarts s’ha notat més als pobles de l’interior. A Dosrius i al Montnegre s’ha establert un nou rècord de 39’9° i 36’4°, respectivament. Així ens ho explicava el meteoròleg del Consell Comarcal d’El Maresme, Quim Serra.

Quim Serra, meteoròleg del CCM: tenim aquest vent de garbí que bufa moderat a la costa d'El Maresme nord i això provoca una certa ventilació i humitat extra. Per aquest motiu a primera línia de la costa la temperatura no és tan elevada. Ara bé, quan ens allunyem, aquest ven arriba molt escalfat i ens fa tenir aquests pics de temperatura alta.

A Catalunya el pic de calor s’ha notat sobretot a les terres de Ponent, comarques de Girona i a la zona del Pirineu i Prepirineu. De totes maneres, s’espera que aquest dijous baixin les temperatures.

Quim Serra: on no ha pujat tant, més o menys la temperatura serà igual, però allà on hi ha pujat més com als municipis de l'interior on s'han fregat els 40°, evidentment el descens serà molt més notable. Estarem parlant d'entre 4 i 5 graus comparant-ho amb avui, però és que hem tingut temperatures molt exagerades.

L’efecte d’aquesta calorada no s’ha notat pràcticament a Mataró. De fet, malgrat que dos municipis d’El Maresme han batut un nou rècord, la comarca no ha passat del nivell 2, sobre 6, de perillositat per calor.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament no han habilitat els refugis climàtics que s’han d’establir un cop se superen els 33’7°.

Núria Moreno, regidora de Mataró Segura: quan rebem l'avís per part de meteorologia de previsió de temperatures altes, s'activarà l'alarma i aquests equipaments es posaran en disposició de la ciutadania.

Així i tot, els Agents Rurals mantenen l’alerta de perills d’incendis gairebé arreu de Catalunya i algunes zones tenen restriccions d’accés. El Maresme es troba en el nivell 2, sobre 3, del Pla Alfa.

Informa: À. Andrés