Mataró commemora el Dia Internacional dels Drets Humans

Ho ha fet amb un col·loqui de la mà de les activistes Czarina Musni i Luz Marina Hache

Les activistes Czarina Musni (Filipines) i Luz Marina Hache (Colòmbia) han estat aquest divendres a Mataró per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, que se celebra el 10 de desembre. Ho han fet participant en un col·loqui celebrat a la Nau Gaudí de la capital del Maresme titulat "Experiències i amenaces en la defensa dels Drets Humans". En la xerrada les activistes han explicat les seves experiències pròpies i com viuen les seves respectives realitats. En l'acte també s'ha aprofitat per vincular el que passa arreu del món amb la realitat de Mataró en matèria de drets humans.

En aquest sentit, Luz Marina Hache, ha contraposat el fet que Europa es respectin els Drets Humans però que en zones com l'Amèrica Llatina o l'Àfrica no passi aquest fet.

"A Europa es mira de respectar els drets humans. A l'Amèrica Llatina i a Àfrica nop es respecten, i quan parlo d'Amèrica Llatina vull dir des de Mèxic cap avall" Luz Marina Hache. Activista pels Drets Humans

Per la seva banda, la regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Mataró, María José Pérez, ha destacat la voluntat perquè la ciutadania sigui sensible cap els drets humans.

"Avui és un dia especial. Som una ciutat solidària que lluita dia a dia intentant que la ciutadania tingui sensbilitat cap els drets humans" María José Pérez, regidora de Cooperació.

Musni i Hache es troben actualment dins un programa de protecció a Catalunya en l'edició d'enguany del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual Mataró en forma part.
El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans treballa per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen a través de l'educació, la sensibilització i la incidència política i social amb l'objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans.

La xerrada ha estat moderada per l'advocada del Col·lectiu Ronda, Agnès Garcia, i ha comptat amb la col·laboració del dibuixant mataroní Rubén Bravo, que ha realitzat una il·lustració sobre els drets humans durant el desenvolupament de l'acte.
D'altra banda, des de l'Ajuntament de Mataró s'ha aprofitat el col·loqui per llençar perfils a Facebook i Instagram on s'hi penjaran notícies i missatges sobre diversos àmbits referents als Drets Humans, Cooperació al Desenvolupament o Memòria Històrica, entre d'altres.