Mataró aposta per la recerca i innovació en àmbits socials i de salut

Aquest dijous el TecnoCampus ha acollit les Jornades científiques del PECT Mataró-Maresme, un projecte que durant 3 anys ha estat investigant solucions innovadores per millorar la qualitat de l’envelliment de les persones.

El Foyer del TecnoCampus ha estat un dels escenaris de la Jornada Científica PECT Mataró-Maresme (tvmataró)

El TecnoCampus s'ha convertit aquest dijous en un punt de trobada entre diferents agents que vetllen per la recerca i la innovació en àmbits socials i vinculats a la salut. Així doncs, a les 9 del matí han arrancat les primeres Jornades Científiques PECT Mataró-Maresme. Aquest projecte ha estat durant tres anys investigant solucions innovadores d’acompanyament a l’envelliment actiu i l’atenció a les persones amb fragilitat o dependència. Avui arribava el moment de presentar-les.

Pere Clavé, director de Recerca i Innovació del Consorci Sanitari del Maresme: Han anat sobre tres grans temàtiques: socials; de salut, com l’exercici físic; i sanitàries, com per exemple, la fragilitat o els trastorns d’alimentació i deglució que tenen les persones grans. De forma integral, abordem els problemes que té qualsevol ciutadà gran del Maresme des del punt de vista social, de salut i sanitari.

A principis del 2024 totes aquestes recerques confluiran en un mateix espai a la capital del Maresme. El CareCityLab obrirà les seves portes a Mataró i es convertirà en un ecosistema on treballaran colze a colze investigadors de diferents institucions amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

Laura Seijo, regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable: La investigació a nivell social queda curta, n’hi ha molt poca. En economia de les cures, encara menys. Per això Mataró ha d’esdevenir una ciutat que impulsi la transferència del coneixement. Tenim molts actors a la ciutat. Hem de treballar en xarxa i d’aquí que fem aquest projecte del CareCityLab.

Durant tota la jornada d’aquest dijous s’han estat fent palpables algunes de les iniciatives que amb la inauguració del CareCityLab traslladaran la seva activitat al nou equipament.

A banda de les xerrades que han tingut lloc a l’Auditori, el Foyer del TecnoCampus ha acollit una fira de la ciència amb estands d'empreses i iniciatives diverses relacionades amb la salut i les cures. Un espai on al llarg del dia han passat estudiants d'institut els quals han pogut descobrir i ampliar els seus coneixements sobre la recerca.