Mataró acull una mostra de cartells d’escoles xineses de tot l’Estat

L’exposició recull cartells fets per alumnes sobre els Jocs Olímpics d’Hivern de Beijing. La mostra s’ha inaugurat aquest dissabte a l’escola dels Salesians, que també ha viscut la cloenda del curs de l’escola xinesa de Mataró

Fotografia: tvmataró

L'escola dels Salesians de Mataró acull l'exposició de cartells sobre els Jocs Olímpics d'Hivern de Beijing d'aquest 2022 que han fet les escoles de xinès de tot l'estat espanyol. Una exposició que s'ha inaugurat aquest dissabte i que compte amb una quinzena de cartells en què els seus autors van voler enviar bons desitjos i èxits per la celebració d'aquest esdeveniment esportiu. L'exposició també té la voluntat de fomentar l'amistat i cooperació entre la Xina i Catalunya, sobretot entre els més joves, segons el cònsol general de la República Popular de la Xina a Barcelona Jingyang Zhu, present a la inauguració. També van assistir a l'acte l'alcalde de Mataró David Bote i el cap de la comissaria dels Mossos de Mataró Josep Maria Cavaller.

L'acte inaugural de la mostra, també ha servit com a cloenda del curs de l'escola de xinès ubicada als Salesians de Mataró i que compta amb 300 alumnes. Una escola que l'any vinent celebrarà el seu desè aniversari i que té l'objectiu d'ensenyar la llengua i la cultura xinesa als fills i filles de famílies xineses que resideixen a Mataró.

L'acte va arrencar amb una mostra d'arts marcials a càrrec d'alumnes de l'escola.

 

Informa: S.Ruiz