A Mataró viuen més de 127.000 habitants

Mataró supera per primera vegada els 127.000 habitants. En el darrer any, han estat més de 800 ciutadans els que s’ha sumat, representant el creixement de població més destacat des de l’any 2011. Amb aquest augment en el nombre de mataronins, la capital del Maresme es converteix en la vuitena ciutat catalana en nombre de població. 

L’any 2017, el saldo migratori , és a dir la diferencia entre el nombre de persones que arriben de l’estranger i el de ciutadans que tornen als seus països d’origen, representa més del 80% del saldo total de població. D’aquesta manera recupera el protagonisme perdut com a motor demogràfic de la ciutat. A dia d’avui, més de 20.000 mataronins són d’origen estranger, un 35 per cent dels quals provinents del Marroc, els de major presencia a la ciutat, i un 12 per cent de la Xina.
En els darrers 5 anys la ciutat ha crescut en 3mil habitants i s’espera que la tendència pels propers anys sigui continuar amb aquest creixement. 

Pel que fa a la piràmide d’edat cada cop és més envellida, tenint en compte l’increment de l’esperança de vida i la disminució, any rere any, de la xifra de naixements, en aquest darrer 2017 s’han registrat uns 1.100 naixements.