Mataró triplica els positius setmanals de Covid-19

Durant la setmana passada es van detectar a Mataró 15 casos de Covid-19 amb proves PCR, el triple que la setmana anterior i set vegades més que fa dues setmanes, segons dades de la Generalitat. D'aquesta quinzena de casos, 6 es van detectar divendres. De fet, aquesta passada setmana ha estat la que més positius ha tingut de les últimes 9. L'última setmana amb més casos que la passada va ser la del 4 de maig, quan 23 persones van donar positiu per coronavirus en una prova PCR.

La meitat dels positius de la setmana passada es van detectar a l'Àrea Bàsica de Salut 5, que correspon als CAPs de la Ronda Cerdanya i la Llàntia. La resta de positius van ser a l'ABS 3, corresponent al CAP de Rocafonda-Palau, on es van detectar 3 casos; també se'n van detectar 3 a l'ABS 7, que correspon al Pla d'en Boet i és gestionada pel CAP de la Ronda Prim; i 2 positius més a l'ABS 1, que geogràficament se situa a la zona de l'eixample i que també gestionada pel CAP de la Ronda Prim.

Unes dades que fan canviar la tendència de les últimes setmanes. Des de finals de la Fase 0 fins fa dues setmanals, el nombre de positius setmanals de Covid-19 a Mataró van anar a la baixa. Segons dades de la Generalitat, des de la setmana del 18 de maig fins a la del 22 de juny es va passar de 13 casos setmanals a 2. La tendència dels últims quinze dies, en canvi, va a l'alça. De dues PCRs positives en una setmana, es va passar a 5 positius la setmana del 29 de juny i a 15 la setmana passada.

Tot i aquest augment de casos, a hores d'ara no hi ha ningú ingressat amb Covid-19 a l'Hospital de Mataró, segons informen des del Consorci Sanitari del Maresme. Durant aquest últim cap de setmana, tampoc hi ha hagut cap atenció per coronavirus a les urgències de l’Hospital.

 

Informa: S.Ruiz