Mataró torna a reivindicar la zona tarifària 2 pel transport públic

Mataró torna a reivindicar la zona tarifària 2 pel transport públic

L'Ajuntament de Mataró en bloc ha presentat l'acord que confirma la seva adhesió al Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. La Junta de Portaveus que es va celebrar el passat 28 de setembre així ho va determinar i ara s'ha fet pública la decisió.
Aquest Pla Estratègic té com a objectiu definir un full de ruta per revertir els efectes negatius que ha tingut la crisi provocada per la pandèmia a tot el territori metropolità. Mataró hi participarà, ja que és una de les ciutats més importants de la segona corona així com ho són Granollers o Terrassa.
Per a la capital del Maresme, aquesta adhesió ha de suposar una oportunitat per tenir veu a l'hora de prendre decisions sobre qüestions que afectin el conjunt del territori metropolità.

En el transcurs de la presentació de l’acord, David Bote també ha llegit un manifest en el qual ha tornat a demanar que la capital del Maresme passi a formar part de la zona tarifària 2. Aquesta reivindicació en matèria de mobilitat fa anys que es demana però no ha arribat mai a fer-se efectiva. Ara, ho consideren un eix imprescindible reactivar econòmicament Mataró a més de dotar del reconeixement que mereix la ciutat dins de àrea metropolit<ana.  

 A banda del canvi de zona tarifària, en el manifest també s’ha expressat la necessitat de crear una zona única de preus de transport dins la comarca així com la posada en marxa d’una zona única en el transport interurbà que uneix Mataró i Granollers. 

A l’acte hi han estat presents els portaveus dels cinc grups municipals, el regidor d’Administració, Bon Govern i Mobilitat, Juan Carlos Jerez i el representats dels agents econòmics i socials representats al Consell Econòmic i Social de Mataró i a la Taula per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró. 

Informa: L.Sanmiquel