Mataró tindrà agents de suport per a la fase 1

Una vintena de treballadors municipals estan informant aquests dies els responsables de comerços, empreses o serveis de Mataró sobre la normativa i les mesures de seguretat necessàries per evitar el contagi del coronavirus. La funció d’aquests agents de suport – com els anomena l’Ajuntament- és garantir que les activitats socials, econòmiques, comercials i de serveis locals reprenen el seu funcionament amb totes les garanties higiènico-sanitàries.

Els agents de suport, que van començar a treballar el 16 de maig, coincidint amb la reobertura dels mercats setmanals, són 23 treballadors procedents de diferents serveis de l’Ajuntament. Prèviament formats i organitzats en parelles, s’encarreguen ara d’informar i assessorar in situ la desescalada. La seva missió, però, també és recollir les necessitats i demandes del teixit sòcio-econòmic i proposar-ne millores.

De moment, els agents estan informant sobre el compliment de les normes i la seguretat relacionades amb la fase 0 del desconfinament, però quan Mataró passi a la fase 1 també hauran de donar suport en l'obertura de les terrasses de bars i restaurants. En aquest cas, informaran de la normativa i controlaran, per exemple, que es compleixi l’aforament i el distanciament entre els clients.

El projecte, que podria estar operatiu fins al proper 30 de juny, està coordinat per la Secció de Salut de l’Ajuntament, amb el suport de cinc tècnics de Salut, Promoció de Ciutat, Llicències d’activitats, Policia Local i Recursos Humans. 

Informa: B.Doñate