Mataró tanca un 8 de març sense precedents amb una manifestació

Mataró, aquesta tarda

Important seguiment de la vaga feminista a Mataró. Teixit de Dones fa un balanç satisfactori de la participació que han tingut els diversos actes que s’han organitzat a la ciutat aquest 8 de març. A l’entrevista del Mataró al Dia, una de les integrants d’aquesta entitat feminista, Marga Riera, ha destacat que en el marc d’aquesta jornada reivindicativa el més important que s’ha aconseguit és ‘un canvi de concepció perquè la reivindicació s’ha estès’. Riera detalla que aquest 8 de març s’ha pogut veure als carrers de la ciutat persones de molts àmbits, el que implica que s’ha aconseguit crear un estat de consciència.

Prop d’un miler de persones més han sortit a les 6 de la tarda de la plaça Miquel Biada en un recorregut que ha acabat a la Plaça Santa Anna, on s’ha fet la lectura d’un manifest. Des de l’organització d'aquesta mobilització consideren que el moviment feminista a la ciutat és prou potent com per celebrar la cita reivindicativa a Mataró enlloc de desplaçar-se a Barcelona com en anys anteriors. 

Per cert que demà al matí continuen els actes en motiu del dia de la dona. El Cafè de Mar acull de 10 del matí a les 2 del migdia una Jornada de Debat feminista amb la participació d’expertes de diferents àmbits i representants del món local. I també el programa de Mataró Ràdio “Amb veu de dona” emetrà un monogràfic sobre l’empoderament de les dones amb la participació de Gemma Altell de l’Associació SURT. Es podrà escoltar en directe a través del 89.3 de 12 a 1 del migdia.

Informa: M.Rodríguez/C.Sánchez/J.Peñaranda

Tags: