Mataró tanca l'any Puig i Cadafalch

Puig i Cadafalch

Mataró posa el punt i final a la commemoració de l’any Puig i Cadafalch. Al llarg de sis mesos s’han celebrat diverses activitats al voltant d’aquest mataroní il·lustre, en la celebració dels 150 anys del seu naixement. Una celebració, que ha servit per aprofundir en el destacat paper que va tenir Puig i Cadafalch en àmbits com l’arquitectura i la política, però també per descobrir altres facetes mes desconegudes en les que també va destacar, com ara la fotografia, o la història de l’art. De fet, la seva relació amb la fotografia va centrar la conferència, que va servir ahir al vespre per clausurar l’any Puig i Cadafalch. Una conferència que va anar a càrrec de la historiadora de l’art Núria Rius i que va tenir lloc a la sala de sessions de l’Ajuntament.

A més de la conferència, en aquest acte de clausura es va presentar també la publicació “Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme”. Un volum de 264 pàgines, inspirat en l’exposició que porta el mateix nom i que es pot visitar fins al proper 1 d’abril a Can Serra del Museu de Mataró. En aquesta publicació es vol donar una visió global del personatge i destacar el seu paper en la construcció de la Catalunya contemporània.

Josep Puig i Cadafalch va traspassar fronteres i es va convertir en una personalitat destacada en molts àmbits. Pel que fa a la seva vessant arquitectònica, la més coneguda, entre les seves obres destaquen la Casa Coll i Regàs de Mataró, la casa d’estiueig d’Argentona i  les cases Ametller i de les Punxes, que va construir a Barcelona per l’alta burgesia. Com a polític, remarcar que va ser president de la Mancomunitat de Catalunya, entre els anys 1917 i 1923 fins que el cop d’estat de Primo de Rivera va revocar la institució catalana.  

 

Informa: A.Gual