Mataró tanca al públic els equipaments municipals

Des d’avui, la majoria d’equipaments municipals han quedat clausurats durant quinze dies. Així ho va decretar ahir l’Ajuntament després de passar a fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal i ha decretat diverses mesures per la crisi del coronavirus. Així, a partir d’avui i durant un període de 15 dies, queden tancats tots els equipaments municipals culturals, educatius i esportius a més dels Centres Cívics. Per exemple el Teatre Monumental, els camps de futbol municipals o l’Institut Miquel Biada. Altres objectius del pla són garantir el manteniment de tots els serveis essencials de l’Ajuntament i la protecció de tots els treballadors municipals.

D’altra banda, el que sí que garanteix l’Ajuntament és la continuïtat dels serveis essencials com l’Oficina d’Atenció Ciutadana ubicada al consistori. Tot i això, a partir de dilluns només s’atendrà amb cita prèvia. Una mesura presa per limitar l’afluència de públic a les dependències municipals i fomentar l’ús de canals no presencials.

El que també es manté obert és el Centre de Suport Alimentari l’Entorn, que continua oferint el servei per cobrir les necessitats, però amb mesures com que les persones titulars hauran d’anar sense acompanyants, la sala d’espera es traslladarà al vestíbul i només hi podran haver un màxim de 4 persones a la vegada.

Pel que fa al Serveis Socials, només es farà en situacions d’especial urgència. També se suspenen les visites domiciliàries i les visites concertades s’atendran telefònicament.

Totes aquestes mesures treballen en la mateixa línia que les decisions preses per la Generalitat, que avui ha passat el Pla de Protecció Civil de Catalunya a fase d’emergència 1.

Informa: O.Debat/S.Ruiz