Mataró sumarà mig miler de places d'aparcament gratuït durant el 2018

Antingues pistes de conduir

Mataró comptarà amb més de 500 noves places d’aparcament gratuït aquest 2018. Unes places que quedaran repartides entre diferents punts de la ciutat i que contribuiran a resoldre el problema d’estacionament existent.

El principal gruix d’aquestes places es troba a les antigues pistes de conduir, a l’alçada de l’Hospital de Mataró. Són un total de 315 places, que haurien d’estar enllestides el proper mes de setembre i que servirien sobretot, per donar servei als usuaris del centre hospitalari. Un acord al qual es va arribar al ple d’abril de 2017 a proposta del PP. Les obres s'han iniciat avui mateix, dia 12 de juny. 

A aquestes places cal sumar-hi les 65 que s’ubicaran al solar on hi hauria d’anar la Casa de la Cultura (carrer Biada, cantonada amb carrer Iluro). L’espai serà d’estacionament gratuït amb indicador horari i un temps màxim de 3 hores. S’haurà de fer una inversió prèvia de 80mil euros per adequar l’espai i està previst que puguin estar en funcionament el primer cap de setmana de desembre, abans de la campanya de Nadal.

Més aviat, de fet en els propers dies, es posaran en funcionament  les 62 places d’aparcament del carril bus de la Ronda de la República. S’hi podrà aparcar entre les  9 del vespre i les 7 del matí, quan el bus no estigui en funcionament.

A tota aquesta llista, caldrà sumar-hi també les 59 places de més, que sortiran un cop s’hagin fet els arranjaments al triangle de Cirera – Molins, on a dia d’avui hi ha lloc perquè hi aparquin uns 300 cotxes aproximadament.

 

Informa: A.Gual