×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Mataró se suma a les protestes per unes pensions dignes

pensions

Al crit de “más pensiones y menos ladrones”, més de dues centes persones s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament. Una protesta convocada a la ciutat per la Marea de Pensionistas Mataró-Maresme, però que també ha tingut lloc a més d’una vuitantena de ciutats de tot Espanya per reclamar pensions dignes per a tothom. La protesta arriba després que per cinquè any consecutiu el govern espanyol hagi augmentat les pensions en un 0’25%, el mínim establert per llei, en comptes d’apujar-les segons l’augment l’IPC, que es preveu que per aquest 2018 sigui d’entre l’1’4% i l’1’5% . A més, també reclamen que l’edat de jubilació torni a ser de 65 anys i no de 67. Amb tot, una qüestió que asseguren que no només afecta als jubilats sinó a tots els treballadors.  Maria Modesta, membre de la Marea Pensionista Mataró-Maresme, ha assegurat que la intenció del govern del Partit Popular és que la ciutadania se subscrigui a plans de pensió privats.

Una reclamació que arribarà al Tribunal Europeu dels Drets Humans. Ho farà a través del Col·lectiu Ronda que ha demandat a l’Estat espanyol per violar el Conveni Europeu de Drets Humans. Asseguren que l’Estat ha vulnerat el deure “d’elevar progressivament el nivell del règim general de la Seguretat Social” i no garanteix una suficiència econòmica als pensionistes. Mariano López, membre del grup de treball de la Plataforma en Defensa de las Pensiones Públics, explica que a més d’aquesta demanda també se seguiran fent manifestacions i es conferències arreu del territori per conscienciar la població.

Des del 30 de novembre del 2012, arrel de l’aprovació del Real Drecret 28/2012, les pensions no poden augmentar més que l’IPC. Des de la Marea Pensionista Mataró-Maresme començaran a realitzar assemblees periòdiques per treballar per aconseguir unes pensions dignes.

 

Informa: S.Ruiz / S.Mesa