Mataró se suma al Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Mataró celebra el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia amb la intenció de fer-la visible, reflexionar sobre la qüestió i afavorir el dret a la igualtat i a la no discriminació. Per això, per segon any consecutiu, la ciutat organitzarà diversos actes per promoure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.  De fet, es tracta d’evitar discriminació per la diversitat sexual. Aquest any, Mataró ha decidit posar l’accent en el transgènere, perquè segons la regidora de polítiques de gènere i igualtat, Marisa Merchan, són un dels col·lectius més discriminats.

Cada vegada hi ha més persones que neixen formant part d’un gènere en què no se senten còmode. Per això, com apunta Merchan, cal sensibilitzar i donar servei a les persones afectades.

Entre els actes destacats, Mataró celebra una hora del conte especial i demà es durà a terme la conferència “Sota quin paradigma entenem la infància trans?”. Anirà a càrrec de la psicòloga clínica i experta en diversitat sexual i de gènere, Cristina Garaizabal. Finalment, per diumenge 27 de maig s’interpretarà l’obra de teatre “Limbo”, que clourà la celebració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia al Teatre Monumental, amb una recaptació solidària que es destinarà al projecte Oasis. 

De fet, Mataró és una de les ciutats més conscienciades i que més està treballant pel col·lectiu LGTBI. Actualment s’està portant a terme la campanya “Totes i tots som Mataró”.

L’objectiu de la campanya és treballar per les polítiques de gènere i els drets del col·lectiu. El projecte està en fase inicial, però, com explica Merchan, marcarà un nou Pla d’Igualtat pels proper quatre anys.