Mataró se suma al cant mundial "Un violador al teu camí"

Una cinquantena de dones amb els ulls tapats amb benes negres han interpretat aquest dissabte, davant la plaça justícia de Mataró, la performance "un violador al teu camí", una cançó que ja ha fet la volta al món i que critica la impunitat dels violadors i assassins i assenyala com a culpables jutges, policies i presidents.

La cançó, amb coreografia pròpia, va ser creada pel col•lectiu xilè Las Tesis i es va fer viral el passat 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. "Un violador al teu camí" s'ha convertit en un himne feminista global que s'ha cantat a molts països, des de França, Espanya, Alemanya i el Regne Unit fins a Estats Units, Mèxic o Colòmbia. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, més d'un terç de les dones de tot el món han patit o pateixen violència masclista i això, segons els participants, és un fet que creuen que ha d’unir tots els països per canviar la situació.

L'activitat ha sorgit com una iniciativa popular per diverses dones de Mataró i la comarca. Primer s’han fet dos assajos i després s’ha fet l’actuació final.

 

Informa: J.Peñaranda