Mataró s'atura per reivindicar la dona

“Si ens aturem les dones, s’atura el món”. Aquest és un dels lemes d’enguany de la vaga feminista del 8 de març. Una vaga que a Mataró tindrà seguiment arrel de l’aturada laboral de dues hores que plantegen els sindicats CCOO Maresme, Vallès Oriental i Osona i UGT Maresme, amb el suport  de la plataforma Teixit de Dones. Una vaga general plantejada pel Dia Internacional de la Dona que enguany s’adhereix a una iniciativa que es tindrà seguiment en més de 170 països. La vaga, però, no només afectarà l’àmbit laboral, sinó que també serà una vaga de consum, de cures i estudiantil. Entre els objectius de l’aturada, els sindicats destaquen posar fi als assetjaments sexuals, generalitzar els plans d’igualtat i acabar amb la diferència de salaris entre homes i dones. Una bretxa salarial que segons apunten acaba suposant que les dones al cap de l’any treballin un mes de manera gratuïta.

Des de la plataforma Teixit de Dones asseguren que la vaga feminista del 8 de març no només afecta a les dones, sinó a la població en general. És per aquest motiu que demanen la implicació dels homes per facilitar a les dones el seguiment de la vaga. 

A més de l’aturada de dues hores, els sindicats han convocat una concentració a les 12 del migdia a les portes de l’Ajuntament i una manifestació a les 6 de la tarda que arrencarà a la plaça Miquel Biada i finalitzarà a la plaça Santa Anna.

L’Ajuntament de Mataró també s’adhereix i donarà suport a la vaga del Dia Internacional de la Dona arrel d’una Proposta de Resolució aprovada al Ple Municipal del mes de març.

 

Informa: S.Ruiz/ L.Cera/ S.Mesa