Mataró ret homenatge a Mossèn Biscúter

Mossèn Biscúter

Una comissió ciutadana ha organitzat un programa d’actes per homenatjar a Mossèn Biscúter en el centenari del seu naixement. Diverses entitats, entre elles la parròquia de Maria Auxiliadora del barri de Cerdanyola i Òmnium Cultural, proposen diverses activitats, que comencen aquest divendres, amb la inauguració d’una mostra fotogràfica. La voluntat és posar en relleu la tasca que va desenvolupar el religiós per posar els ciments del que avui és el barri de Cerdanyola. D’una banda a partir de la seva important labor amb la construcció de la parròquia de Maria Auxiliadora, amb la formació als infants d’aquesta zona de la ciutat i  amb la divulgació de la llengua catalana.

A banda de la mostra fotogràfica, aquest proper dilluns s’ha programat una conferència a càrrec de Manuel Cusachs, el dijous 28 una taula rodona i divendres 29 la projecció d'una pel•lícula sobre el barri de Cerdanyola. El dissabte dia 30 es farà una cercavila, protagonitzada per la Colla Gegantera de Mossèn Biscúter i també es farà un acte més oficial que consistirà en la millora de la làpida del capellà.

Joan Lluís Gonzàlez Haro conegut com Mossèn Biscúter va passar 18 anys de la seva vida al barri de Cerdanyola de Mataró, des del 1955 al 1973 i va morir el 1985. 

 

Informa: C.Sánchez