Mataró registra una temperatura mínima històrica a l’estació meteorològica local

Aquesta matinada s’ha arribat a una temperatura mínima de 0,3 graus

Mataró registra una temperatura mínima històrica a l’estació meteorològica local

Les baixes temperatures que afecten a tot el país també es noten de valent a la ciutat de Mataró. De fet, durant el dia de Reis es va arribar a una temperatura mínima de 0,4 graus i aquesta passada matinada del 8 de gener, s’ha arribat als 0,3. Aquesta última xifra registra una dada històrica a la ciutat des del 2016, data en què es va col·locar l’estació meteorològica local, situada a la Via Europa, i des de la qual es recullen aquestes dades.

Així ho ha explicat el meteoròleg del Consell Comarcal, Quim Serra, al programa El Mirador d’aquest dijous.

Aquesta mateixa setmana s’ha pogut veure algun floc de neu cap a la Serralada Litoral a la zona sud del Maresme. A Mataró la vigília de Reis, el dia 5, va arribar una calamarsada que va afectar principalment la zona marítima de la ciutat amb pedra que es va fer ben visible als carrers i balcons.

L’arribada d’aire fred, que ha portat la baixada de les temperatures des dels voltants de Nadal, també fa registrar un inici d’any amb unes temperatures més baixes que la mitjana habitual d’un mes de gener a la ciutat de Mataró.

Ahir mateix la temperatura màxima a la capital del Maresme va ser de 7 graus i segons explica Quim Serra, des del 1984 no es registrava un període tant llarg de fred a Mataró.

Tot i les baixes temperatures, segons Quim Serra, no arribarà a nevar a la ciutat de Mataró en els pròxims dies. Sí que arribarà una llevantada que anirà acompanyada de precipitacions abundants i de cara a dissabte un temporal de vent que podria portar ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora. També s’espera que el vent provoqui un temporal marítim amb maregassa i onades que podrien arribar als tres metres d’altura.

Informa: M.Gómez