Mataró registra el mes de març amb més atur de la dècada

Mataró registra el mes de març amb més atur de la dècada

La crisi del coronavirus ha provocat que aquest mes de març hagi tancat amb una forta pujada de l’atur tant a Mataró com al Maresme i a Catalunya, sense comptar els ERTOs. A la ciutat són 353 les persones que han perdut la feina durant aquest últim mes. Molts serien per finalització de contractes temporals o de jornada parcial. Aquesta xifra converteix aquest mes de març en el pitjor dels últims 10 anys. El segon pitjor març de la dècada va ser el del 2011, quan el nombre de desocupats va créixer en 351 persones.

Amb l’increment d’aquest últim mes, a Mataró hi ha actualment 9.007 persones aturades i la taxa d’atur se situa als voltants del 14’4%, mig punt més que el mes de febrer. Una xifra, la de més de 9.000 aturats, que feia gairebé dos anys que Mataró no superava. Concretament, l’últim cop que hi va estar per sobre va ser l’abril del 2018, amb 9.168 persones figurant a les llistes de l’atur. En l’acumulat d’aquest primer trimestre de l’any, a les llistes de desocupats hi figuren 533 persones més que el desembre del 2019.

Al Maresme, són 1.041 les persones que han perdut la feina aquest mes de març. Això fa que el nombre d’aturats se situï en 26.215 persones i una taxa d’atur al voltant del 12’6%, també mig punt més que a finals de febrer.

A Catalunya, la xifra d’aturats ha augmentat aquest març en 21.833 persones, arribant d’aquesta manera als 41.047 desocupats.

Unes dades que no tenen en compte els ERTOs, ja que tot i rebre prestació d’atur les persones afectades no són donades de baixa de la Seguretat Social. A Catalunya ja serien més de 591 mil les persones a qui se’ls hi ha aplicat un ERTO, de les quals 463 mil serien de la província de Barcelona. Al Maresme, CCOO calcula que hi podria haver més de 1.300 persones a qui se’ls hi ha aplicat un ERTO.

Informa: S.Ruiz