Mataró recorda el 79è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys

ofrena Companys

Aquest dimarts, dia 15 d’octubre, es complia el 79è aniversari de l’afusellament del 123è President de la Generalitat, Lluís Companys. Com cada any, es va organitzar una ofrena floral al monument de l’expresident d’Esquerra Republicana situat al vial de la ciutat que porta el seu nom, l’Avinguda Lluís Companys.

L’ofrena va començar amb un repàs biogràfic de la figura de Companys duta a terme per Anna Pérez, membre del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró.

Abans de l’acte, la Presidenta d'Esquerra Republicana a Mataró, Anna Salicrú, va voler tenir un record per l’expresident de la Generalitat i va celebrar que la ciutat hagués reaccionat a la sentència condemnatòria sortint al carrer.

L’ofrena la va presidir l’Alcalde de Mataró, David Bote. Hi van participar tots els partits amb representació al consistori excepte Ciutadans. Diferents entitats com Òmnium Cultural o la Marea Pensionista també es van sumar a l'ofrena.

L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música que va interpretar diferents cançons tradicionals catalanes.

Informa: O.Debat / L.Sanmiquel / J.Monfort

Tags: