Mataró reclama solucions pels problemes laborals i socials en motiu de l'1 de maig

Centenars de persones s’han manifestat aquest 1 de maig pels carrers de Mataró en motiu del Dia Internacional del Treballador. Sota el lema "Volem pa, sostre i treball” la manifestació va arrencar pels voltants de 3/4 de 12 del migdia de l’estació de Renfe i va acabar a la font de 1r de maig on es va llegir un manifest. Una mobilització va ser convocada per la CGT, la CNT la Coordinadora Obrera Sindical, l’IAC, l’Intersindical CSC, l’Associació Papers i Drets per a Tothom i la Plataforma d’Afectats per la Crisi per denunciar l’explotació laboral i reclamar millores per a tothom. Entre les reivindicacions, els manifestants van exigir que s’augmenti el salari mínim i unes pensions dignes. A més, també van reclamar que es tanquin les empreses de treball temporal (ETTs). 

Les reivindicacions, però, no es van limitar a l’àmbit laboral. Els manifestants també van reclamar que es posi fi a les desigualtats de classe i gènere o serveis públics de qualitat (com per exemple la sanitat i l’educació). A més, també es va exigir a les administracions que busquin solucions a l’especulació immobiliària que viu el Maresme i que comporta que els preus dels lloguers hagin augmentat fins un 50% els últims anys

A la mateixa hora que arrencava la marxa a Mataró, a Barcelona començava la manifestació convocada per CCOO i UGT. Sota el lema “Ara ens toca a nosaltres: Igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes” la mobilització dels dos sindicats majoritaris va congregar a milers de persones a la plaça Urquinaona de la capital catalana. Des d’allà els manifestants van baixar per Via Laietana fins arribar davant de la Catedral de Barcelona.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera