Mataró reclama quatre projectes de transport públic

L’Ajuntament reclama s’incloguin quatre projectes de transport públic necessaris per a Mataró en el nou Pla Director d’Infraestructures elaborat per l’Autoritat del Transport Metropolità

La construcció d’un aparcament d’intercanvi (un Park&Ride) prop de l’estació de Rodalies, tornar a connectar via tren Mataró i l’aeroport de Barcelona, reactivar el projecte per unir ferroviàriament Mataró i Granollers i que s’estudiï la creació d’una línia de tren per l’interior del Maresme, prioritzant el tram entre Mataró i Barcelona, per solucionar els problemes actuals de la línia R1. Aquestes són els quatre projectes que l’Ajuntament reclama que s’incloguin en el nou Pla Director d’Infraestructures elaborat per l’Autoritat del Transport Metropolità. Així ho va aprovar la Junta de Portaveus de manera unànime arran d’una moció presentada pel govern municipal. El regidor de Mobilitat de Mataró, Juan Carlos Jerez, considera que els quatre projectes són necessaris per reactivar l’economia de la ciutat i cohesionar el Maresme.

Les quatre propostes ja van ser presentades durant la redacció del nou Pla Director d’Infraestructures, juntament amb una petició de soterrament de les vies del tren al seu pas per Mataró. Cap de les quatre, però, s’ha contemplat entre els projectes a realitzar els propers 10 anys. Ara es presentaran al•legacions per tornar a demanar que s’incloguin al pla.

El nou Pla Director d’Infraestructures ha de determinar les inversions que es faran en matèria de transport públic durant propera dècada en els municipis que formen part del Sistema Integral de Mobilitat Metropolitana de Barcelona. La fase d’exposició pública i al•legacions del pla finalitza aquest dimecres.

Informa: S.Ruiz