Mataró reclama l'alliberament dels empresonats

empresonats

Centenars de mataronins s’han concentrat aquest divendres a la Plaça Santa Anna de Mataró per demanar l’alliberament dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i dels polítics Oriol Junqueras i Joaquim Forn, a la presó arran del referèmdum per la independència. La concentració va coincidir amb el dia que s’acomplien cinc mesos de l’empresonament dels dos Jordis. A l’acte, es va llegir un manifest per demanar la seva llibertat immediata i es va denunciar una persecució política a Òmnium. 
L'acte de protesta, que va incloure una actuació dels Capgrossos i dels Músics de Terrassa, va ser a la Plaça Santa Anna, perquè aquí, justament, s’ha instal•lat de dimecres a diumenge el que es coneix com a ‘Un poble empresonat’. 

La presó simbòlica que representa la instal•lació ha estat l’escenari d’aquest acte i d’altres, com conferències, col•loquis i performances d’art i dansa. Diumenge, precisament, una coreografia del Col•lectiu de Dansa va posar el punt i final a tots les actes programats.
Des de l’organització, el balanç que fan de la instal•lació a Mataró és molt positiu. ‘Una presó simbòlica’, una idea feta realtitat per Òmnium i Assemblea, ha fet parada a Mataró després d'haver estat a poblacions com Vic, Olot, Tàrrega, Granollers o Sant Celoni.

Informa: M.Rodríguez/ C.Sánchez/ J.Peñaranda/ B.Donyate