Mataró reclama 5,1 milions d’euros pendents del finançament de les escoles bressol

Escoles Bressol

L’Ajuntament de Mataró presentarà una reclamació directa al Departament d’Ensenyament de la Generalitat perquè els aboni el deute en matèria de finançament de les escoles bressol municipals. Un deute que ascendeix als 5.163.600 euros i que correspon als cursos últims 5 cursos, des del 2012-13 fins al 2016-17. Així ho defensa el consistori mataroní, que no descarta seguir l'exemple de l’Hospitalet o Cornellà, de fer us de la via judicial, si aquest primer requeriment no obté resposta.

Un incompliment, que segons el regidor d'educació, Miquel Àngel Vadell, esta costant diners de més a l’Ajuntament. Inicialment l'acord consistia en que la Generalitat pagava un terç del cost total, mentre que els altres dos terços els posaven Ajuntament i famílies. Actualment l'Ajuntament estaria pagant més del 50% del servei, les famílies mantindrien el seu 33%, i la resta el posaria la Diputació.

El Ple de gener va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pel PP amb el suport d'ICV, C's i Volem per tal que els serveis jurídics de l'Ajuntament iniciessin els tràmits necessaris per recuperar aquest diners. Aquesta reclamació, ja redactada i a punt per ser presentada anirà al proper ple ordinari perquè sigui ratificada.

 

Informa: A.Gual/ O.Debat