Mataró publica en la distància el seu 44è Llibre Gegant de Contes

L’estat d’alarma feia pensar que Mataró es quedaria aquest any sense el Llibre Gegant de Contes, una iniciativa que des de fa quatre dècades uneix la imaginació dels més petits amb l’art i la traça dels millors il·lustradors de la ciutat. Però al final, gràcies a les noves tecnologies, la capital del Maresme ha pogut celebrar aquest diumenge l’edició 2020 de la publicació. El resultat s’ha pogut veure a les xarxes socials i a través de Mataró Audiovisual, que ha emès un programa especial amb connexions en directe amb els il·lustradors.  

En la creació del llibre, han participat uns 70 nens i nenes de Mataró i un total de 23 artistes de la il·lustració, com Antoni Luis, Josep Maria de Ramon, Gemma Garí, Lara Sánchez, la regidora de Cultura, Maria José Pérez, i Xevi Ribas, qui, aquests dies, precisament, es troba confinat a París. Els infants han inventat les històries, que en molts casos tractaven sobre el coronavirus, i les han enviat als il·lustradors perquè les plasmessin sobre el paper. 

La Comissió Ciutadana del Llibre Gegant ha fet una valoració molt positiva de l’edició d’aquest any, tal i com recordaven Antoni Blanch i l’alcalde, David Bote.    

El Llibre Gegant de Contes del 2020 es conservarà, com les 43 edicions anteriors, a l’arxiu de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. 

En aquest cas, la imaginació ha vençut el coronavirus. 

Informa: B.Doñate