Mataró presenta les conclusions del taller de consum responsable de joguines

Més de 700 alumnes de 16 escoles de la ciutat han participat aquest curs 2017-18 en un taller de joguines responsables. L’Ajuntament de Mataró  imparteix aquest curs, que ajuda a nens i nenes de cinquè de primària, de 10 anys, perquè desenvolupin la seva consciència individual i col·lectiva, triïn de manera racional i crítica, però també coneguin els seus drets i obligacions com a consumidors. La tècnica de consum del consistori, Cristina Valcàrcel explica que cal conèixer els gustos dels nens i nenes i educar-los perquè consumeixin de manera responsable i equilibrada, tant amb les joguines com amb el telèfon mòbil.

Després de 30 edicions, la finalitat del taller és educar, però també avançar-se a les necessitats futures. Un exemple és el telèfon mòbil. El 2012, el 30% dels nens i nenes de 10 anys en tenien un, mentre que la xifra puja fins el 53% avui en dia. També els videojocs són els que més triomfen i per això cal gestionar-los com es degut i saber a quins es pot jugar o els què encara no són apropiats, com ara els de contingut bèl·lic.

El curs presenta també un estudi amb conclusions que s’enfoquen a la comunitat educativa i als professionals de consum. Tot plegat s’explicarà en un acte públic, també obert als pares, el proper dimecres 4 d’abril, a partir de les sis de la tarda, a Can Palauet.

 

Informa: M. Rodríguez