Mataró posa en valor la importància del voluntariat

voluntari

La campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' posa en valor la tasca de ser voluntari. Una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró en la que ha programat una trentena d’activitats de sensibilització vers la tasca de ser voluntari al voltant del 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat. Entre la 30ena d’activitats programades hi podem trobar xerrades i conferències, jornades de sensibilització, el recapte d’aliments, trobada de parelles lingüístiques. Destaca la Festa del Voluntariat que se celebrarà el proper dijous 29 de novembre al Casal l’Aliança, a partir de les 20 h. Es tracta d'una vetllada festiva amb la doble finalitat de reconèixer la tasca de les persones que realitzen voluntariat a la ciutat i alhora visualitzar els projectes d’aquest àmbit a Mataró. El regidor de Participació, Juan Carlos Jerez, ha destacat l’important valor de la tasca de voluntariat a la ciutat.

A la festa del voluntariat d’aquest any, es farà menció especial als més de 180 voluntaris que van participar en la custòdia del niu de la tortuga babaua a la platja de Sant Simó durant l'estiu. Aquest projecte va ser gestionat directament pel Punt del Voluntariat de l'Ajuntament de Mataró, per encàrrec directe de la Generalitat de Catalunya. Un gran repte que va comptar amb la col•laboració de la ciutadania. El regidor de Participació, Juan Carlos Jerez, destaca la transversalitat que va caracteritzar el voluntariat que va custodiar el niu de les tortugues.

A Mataró hi ha més de 700 entitats i centenars de persones que dediquen de manera voluntària el seu temps i la seva energia a millorar la ciutat, en àmbits tan diversos com el social, el cultural, el comunitari, l’ambiental, l’esportiu, de cooperació internacional... La campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' aquest any s’allarga del 15 de novembre al 18 de desembre.

Informa: C.Sánchez/ O.Debat