Mataró posa en marxa el Servei Integral de Protecció de l’Habitatge

Mataró posa en marxa el Servei Integral de Protecció de l’Habitatge

L’Ajuntament posa en marxa el Servei Integral de Protecció a l’Habitatge (SIPH) amb l’objectiu d’atendre a la ciutadania amb problemes o dubtes respecte temes que estiguin exclusivament relacionats amb l’habitatge i fer mediació en cas que sigui necessari. En aquest sentit, es podran atendre casos d’intermediació hipotecària amb ciutadans que tinguin dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari del seu habitatge o fer mediació en temes com la reclamació de clàusules abusives. L’altre gran bloc de treball serà la medicació en temes de lloguer privat amb persones amb risc de perdre l'habitatge habitual de lloguer.

El nou servei, en marxa des d’aquest mateix dilluns, té la seu a l’Edifici de Vidre (carrer de Pablo Iglesias, 63), és gratuït i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ofideute de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. La seva posada en funcionament és una de les 10 mesures de xoc que es van acordar a la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de la ciutat.

Per accedir al servei es prioritzarà el format electrònic i per tant caldrà sol·licitar cita a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. En els casos que això no pugui ser, el ciutadà també es podrà descarregar l’imprès de sol·licitud i lliurar-lo personalment a l’Oficina Local de l’Habitatge o a Benestar Social, sempre amb cita prèvia.