Mataró posa el punt i final a la Romeria Rociera d'aquest any

El Parc Forestal ha acollit aquest diumenge la cloenda de la Romeria Rociera de Mataró, una festa religiosa que organitza la Casa d’Andalusia de la ciutat des de fa més de quatre dècades i que aquest any s’ha pogut tornar a celebrar amb èxit de participació malgrat la pluja, que va fer acte de presència a la tarda.  

La Romeria és una festa dedicada a la Mare de Déu del Rocío, que a Mataró inclou primer una ofrena floral, una processó i una missa i després una gran celebració amb menjar i música. Tot plegat per retre homenatge a una verge considerada de ‘camp’ i molt venerada al sud d’Espanya, sobretot per andalusos i extremenys. 

A Mataró, la celebració d’aquest diumenge va començar a les vuit del matí a la Plaça d’Andalusia, al barri de Cerdanyola, i va acabar al Parc Forestal, on ja s’havien instal·lat les tradicionals casetes per poder beure, menjar i ballar sevillanes.

El president de la Casa d’Andalusia de Mataró, Cristóbal Echevarría, assegurra que la Romeria és una festa de trobada i oberta a tothom.   

La festa de la Romeria fa 42 anys que se celebra a Mataró gràcies a la implicació de la Casa d’Andalusia i a d’altres entitats locals, però també al suport de l’Ajuntament, que hi que cedeix el Parc Forestal. Als organitzadors de la festa, els agrada aquesta ubicació, però recorden que encara hi ha problemes d’aparcament.

La missa d’aquest any va ser oficiada pel rector de la parròquia Maria Auxiliadora de Cerdanyola i musicada per la Hermandad Rociera Divina Pastora. A la tarda, va haver un festival de ball andalús a càrrec de la Casa d’Andalusia i la Hermandad La Armonía.

 

Informa: B.Doñate/ J.Masriera