Mataró podria instal·lar càmeres de seguretat a la zona d’oci del Pla d’en Boet

càmeres

Mataró podria instal·lar càmeres de seguretat a la zona d’oci del Pla d’en Boet. La iniciativa es troba en fase embrionària però serviria per controlar el trànsit i l’oci nocturn. Així ho ha anunciat el cap de la Policia Local de Mataró, l’intendent major Mateo Sánchez, que ha afirmat que es tracta d’una opció que seria positiva per controlar l’oci nocturn. La situació de la zona d’oci del Pla d’en Boet es manté com en anys anteriors i continuen els problemes a nivell penal com robatoris amb violència i intimidació o a l’interior de vehicles. I pel que fa al civisme ha destacat que es segueix practicant el “botellón”. En aquest sentit, es concentren esforços específics en el cap de setmana amb un dispositiu policial especial.

D'altra banda, una de les apostes d’aquest mandat ha estat la creació d’unitats de convivència i civisme. Des del cos de la Policia Local estan molt satisfets del funcionament d’aquesta iniciativa. Principalment, els equips assessoren a les comunitats de veïns on s’hi instal·len ocupes. La majoria de les preocupacions veïnals passen pel subministrament elèctric o d’aigua i les denúncies als jutjats.

Un dels problemes que pateix la ciutat és la difícil convivència entre vehicles i vianants. Fa temps que s’està treballant en campanyes informatives específiques de lluita contra els atropellaments. Durant el 2017 han baixat els atropellaments en un 13’7 per cent. I segons el Servei Català de Trànsit han baixat en un 30 per cent els dos primers mesos de l’any.

 

Informa: C. Sánchez