Mataró planteja una ampliació de l’estació amb un nou accés a Ronda Barceló

Mataró planteja una reforma i ampliació de l'estació de tren, que guanyaria nous accessos i contribuiria a connectar la ciutat amb el front marítim. Una petició que l'alcalde de la ciutat David Bote va traslladar el passat 16 d'octubre a Adif i que forma part d'un projecte més ampli que té la ciutat per a la transformació de tota la façana marítima. Aquesta ampliació aportaria un nou accés a les andanes a través d'un pas situat a l'alçada de la Ronda Barceló, alhora que també s'afegiria aquí la nova connexió soterrada amb el passeig.

Adif ha valorat la proposta positivament i ara el que es farà és crear una taula de treball per dissenyar més a fons el projecte i estudiar la seva viabilitat. D’aquesta manera es convertiria en realitat el pas soterrani que ha de connectar la Ronda Barceló amb el passeig i sobre el que ja s’ha parlat múltiples vegades, alhora que es faria un pas més cap a convertir la Ronda Barceló en un eix comunicant important entre la ciutat i el front marítim.

Per altra banda, el govern preveu aplicar en breu una sèrie de modificacions urbanístiques que permetin començar a donar llicències i per tant desencallar el desenvolupament de Ronda Barceló. En aquest sentit s’espera poder aprovar en Junta de Govern una subdivisió poligonal que separi la la illa de Fàbregas i Caralt de la Ronda Barceló.

 

Informa: A.Gual