Mataró organitza per tercer any la Marató d'estalvi energètic a les escoles

L’Ajuntament de Mataró impulsa una Marató d’estalvi energètic a equipaments de la ciutat per tercer any consecutiu. Durant aquest mes de febrer cinc escoles aplicaran diferents mesures d’estalvi d’electricitat, climatització i aigua que permetran incrementar els recursos econòmics municipals per lluitar contra la pobresa energètica. Tal com ha detallat el regidor d’ensenyament, Miquel Àngel Vadell, aquest projecte serveix d’una banda per sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic, reduir-lo a través de bones pràctiques per reduir-lo i al mateix temps aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social.

La Marató d’estalvi energètic a les escoles de Mataró compta aquest any amb la participació de les escoles Camí del Cros, Cirera, Rocafonda, Maria Mercè Marçal i Camí del Mig. Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries o ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada. L’Ajuntament destinarà el 100% de l’estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica al municipi.

Les cinc escoles que van participar a la Marató l’any 2018 van estalviar l’equivalent al consum mensual d’energia de 206 famílies i al consum d’aigua de 6 famílies. L’estalvi econòmic equivalent, 7.774 euros, van augmentar els recursos que l’Ajuntament destina a pobresa energètica.

 

Informa: C.Sánchez