Mataró obre l’accés al passeig Marítim, parcs i zones verdes, però no a la platja

confinament

A partir d’aquest divendres, 1 de maig, l’Ajuntament de la ciutat obre l’accés al passeig Marítim, diferents parcs i zones verdes de la ciutat i les zones agrícoles, forestals i horts urbans. Així ho ha comunicat el consistori aquest mateix migdia. Una decisió que pren per disposar, diu, “d’espais amplis per poder respectar la distància de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries de 2 metres”. D’aquesta manera, es permetrà l’accés al passeig Marítim i es tallarà el trànsit entre Sant Simó i el Port de Mataró per donar preferència als vianants. Els passos subterranis en aquesta zona marítima es limitaran a una sola direcció si no tenen prou amplada per garantir el distanciament social, fet que serà notificat amb cartells informatius.

El govern mataroní però, manté l’accés a la sorra de la platja tancat. I es respecten les fases anunciades des del govern espanyol aquest dimecres. Segons documentació oficial de la Moncloa, es permetrà obrir les platges en la fase tres de desconfinament, sempre que es garanteixin condicions de seguretat i distanciament social.

Els parcs que a partir de demà obren les seves portes són el Parc de Cerdanyola, el de Les Roques Albes i Can Boada, el Parc Central nou i vell, el de Rafael Albertí, el del Camí de la Serra i el Parc de les Illes, el Parc del Nord, el de Cretéil, el de Rocafanda i el Parc del Mar. Totes aquestes zones d’accés es poden consultar en un mapa interactiu que l’Ajuntament ha posat a disposició a través del seu portal web.

A tot això però, el consistori recorda que cal seguir mantenint normes de seguretat. És per aquest motiu que es permetrà en aquests espais circular a peu o amb cadires de rodes, en bicicleta o patinets sense motor. L’Ajuntament insisteix amb les pistes esportives, que no es poden fer servir perquè seguiran tancades, com també les zones d’esbarjo per gossos i les zones de jocs infantils. No es podran fer servir tampoc les màquines de salut situades als parcs urbans de la ciutat. És per tot plegat que no es permetrà tocar cap element del mobiliari urbà ni asseure’s als bancs.

Informa: M.Gómez / JM.Spà