Mataró obra un concurs d'idees per realitzar el monument a Joan Peiró

La Fundació Unió de Cooperadors i l’Ajuntament de Mataró han obert un concurs d’idees per realitzar el monument en record al sindicalista i Fill Adoptiu de Mataró Joan Peiró. Un projecte sorgit de la comissió ciutadana que va impulsar de l’Any Joan Peiró. Les característiques del monument seran de lliure elecció per als participants del concurs. Tot i això haurà de complir certs requisits. A més de ser accessible a la ciutadania, haurà de retre homenatge a Peiró i a tots els assassinat pel franquisme, segons explica Xavier Vilert, Patró de la Fundació Unió de Cooperadors. Dos requisits que quedaran reflectits la següent inscripció: “En record a Joan Peiró i Belis (1887-1942), anarcosindicalista i cooperativista, en el 75è aniversari del seu afusellament a Paterna i en memòria de totes les víctimes de la dictadura franquista. Mataró, 2017”.

El termini de presentació de projectes finalitzarà el 30 de març i el guanyador rebrà una dotació econòmica de 18.000€ (més IVA) per a la creació i execució de l’obra. Un monument que s’instal·larà al Pati del Cafè Nou entre el mes d’agost i el mes de setembre. Anna Huertos, vicepresidenta de la Fundació Unió de Cooperadors, creu que l’emplaçament de l’obra casa de manera òptima amb l’esperit cooperatiu de Peiró.

La instal·lació del monument serà un dels actes finals de l’Any Joan Peiró que durant el 2017 ha commemorat el 75è aniversari de l’afusellament del sindicalista.

 

Informa: S.Ruiz