Mataró no cobrarà les escoles bressol fins que reobrin

L’Ajuntament de Mataró no cobrarà la quota mensual de les nou escoles bressol municipals mentre duri l’estat d’alarma pel coronavirus. Així ho ha comunicat la Direcció d’Ensenyament a les famílies que tenen inscrits els seus fills en algun d’aquests centres educatius.

Segons la Direcció d’Ensenyament, es paralitza el cobrament del preu públic de les llars d’infants fins que acabi l’estat d’alarma, un període decretat pel govern espanyol el passat 15 de març i fixat, de moment, fins al proper 11 d’abril.

Per tant, l’Ajuntament de Mataró no cobrarà la quota d’abril però tampoc la part proporcional al mes de març sense activitat lectiva, incloent-hi el dia 13, que és quan la Generalitat va ordenar el confinament de tots els estudiants catalans. El consistori retornarà aquests diners ja cobrats en la propera factura que emeti.

A causa del coronavirus, l’Ajuntament tampoc no enviarà a cobrament a l’abril els preus públics domiciliats de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), l’Aula de Teatre, el Sorrall o la Piscina Municipal, una llista d’equipaments, però, que el consistori encara ha de completar.

Pel que fa als imports a retornar corresponents al mes de març, tant els preus públics com les taxes, es calcularan quan acabi l’estat d’alarma.

Informa: B. Doñate