Mataró millora quinze equipaments municipals entre els que destaquen escoles i instal·lacions esportives

L’Ajuntament aprofita els mesos d’estiu per fer obres de millora o arranjaments a quinze equipaments municipals. Vuit són equipaments educatius, cinc són esportiu i els altres tres són culturals o d’ús socials. De fet, les millores en escoles s’acostumen a fer en aquesta época d’estiu, aprofitant les vacances escolars per realizar sobretot treballs de manteniment.

A l’Escola la Llàntia s’estan ultimant les obres d’adequació de la coberta per millorar la impermeabilització. I a l’Escola Mar Mediterrània s’han substituït les lames exteriors de la façana de l’edifici de primària per unes noves d’alumini. També s’estan fent treballs de manteniment de pintura a les escoles Les Aigües, la Llàntia, Josep Manuel Peramàs i Josep Montserrat. A l’Institut Escola Àngela Bransuela, aquesta semana s’iniciarà l’arranjament del paviment de la cuina.

Unes obres de millora que també contemplen un altre institut, el Miquel Biada. La primera semana de setembre començaran les obres d’adequació de dues aules del centre per convertir-les en un taller on posteriorment s’instal•larà una cabina industrial de pintura de vehicles. Uns treballs que s’espera que durin dos mesos.

Pel que fa els equipaments esportius, han començat les obres de reparació interior del gimnàs del Casal de Joves. Concretament, es retira el fals sostre per avaluar l’estat de la coberta i determinar l’origen de les filtracions d’aigua; a més, també es retirarà el paviment malmès de fusta i se substituiran les finestres altes per unes de motoritzades que millorin la ventilació.

Aquesta és una semana en què també es preveu iniciar l’adequació de les instal·lacions del local social de les Pistes de petanca de L’Esplanada. S’enderroquen els coberts del pati i s’adeqüen les instal·lacions i serveis a la normativa vigent.

Les obres al Poliesportiu Municipal Eusebi Millan i al Palau Municipal d’Esports Josep Mora començaran a principis de setembre. Seran obres de millora de l’accessibilitat, habilitant a cada equipament un lavabo adaptat. A més, Al Palau Municipal Josep Mora també es crearà un espai addicional per a la neteja, en unes obres que duraran tres mesos.

I parlant d’accessibilitat, també a l’Eusebi Millan es construirà una rampa adaptada a l’entrada principal per garantir l’accessibilitat. Les actuacions en aquests dos pavellons estan subvencionades per la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.

I ens queda repassar les millores a equipaments culturals i socials. Comencem per l’Aula de Teatre, on s’han programat obres per millorar l’eficiència energètica amb la instal•lació de nous equips de climatització, un sistema de renovació de l’aire, i la substitució de l’enllumenat per lluminàries LED. Unes obres que s’allargaran 4 mesos.

Per últim, l’Ajuntament té previst finalitzar al setembre l’adequació del nou Casal de la Gent Gran de La Llàntia i dels altres tres locals d’equipament situats sota la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia.

Informa: M. Rodríguez