Mataró ja compleix els tres criteris per aplicar mesures més restrictives

El govern espanyol va assenyalar tres criteris que implicarien haver d'implementar mesures més contundents per contenir la COVID-19

Mataró ja compleix els tres criteris establerts pel govern de l’estat que l’obligarien a aplicar mesures més restrictives per la contenció del coronavirus.

La ciutat fa dies que supera els 500 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants. De fet, la incidència acumulada del virus durant els últims catorze dies és de 1071,97 a la ciutat, una xifra que més que duplica el llindar marcat pel ministeri de Sanitat. La incidència no és homogènia al conjunt de la ciutat, a l’àrea bàsica del CAP Rocafonda-El Palau la incidència és de gairebé 2.200 positius per 100.000 habitants, amb la detecció de 404 casos en els darrers catorze dies. 

 El segon criteri del govern espanyol és que el municipi tingués una taxa de positivitat de proves PCR superior al 10% durant les dues últimes setmanes, que en el cas de Mataró seria de l’11,23%.

L’últim criteri és el que ha passat a complir-se des de dilluns, el que fa referència a l’ocupació de les Unitats de Cures Intesives a la Comunitat Autònoma. L’ocupació de les UCI a Catalunya se situa a hores d’ara per sobre del 46% de pacients COVID, segons va anunciar el secretari de Salut Marc Ramentol ahir, i per tant, supera de molt el llindar marcat del 35%. L’Hospital de Mataró s’hauria vist obligat a reprogramar l’activitat quirúrgica per l’increment de casos de coronavirus. Segons l’agència EFE, una part del personal de quiròfan s’ha hagut de traslladar a les unitats COVID i a les UCIs. És per això que s’hauria reduït i reorganitzat la activitat d’alguns quiròfans, per manca de personal i les necessitats de la pandèmia. L’Ajuntament de Mataró ja ha traslladat a la Generalitat la seva preocupació per la gravetat de la situació a la ciutat. L’alcalde David Bote ha demanat mesures més contundents per frenar la propagació de la COVID-19 a la capital del Maresme.

Pel que fa a la xifra de risc de rebrot s’ha estabilitzat en els darrers dies a Mataró. A hores d’ara se situa en 1.630 amb dades del 18 al 24 d’octubre. La taxa de reproducció del virus baixa una mica i se situa en 1,51, després que les darreres setmanes s’apropés força al 2.

Informa: C.Sánchez