Mataró instal·la tretze punts de recarrega gratuïta de vehicles elèctrics

Mataró aposta per potenciar mobilitat sostenible amb la creació d’una xarxa de punts de recarrega gratuïta per vehicles elèctrics. En total la xarxa està formada per 13 punts repartits per tota la ciutat, dividits entre càrrega lenta, semiràpida i ràpida. N’hi ha ubicats al carrer Finlàndia, la plaça de les Tereses, plaça de Cuba, TecnoCampus, Espai Firal Parc Central i el Port de Mataró, entre d’altres. El global de la xarxa es pot consultar a través de l’àrea de mobilitat del web de l’Ajuntament i s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat. Per utilitzar aquests punts de recàrrega s’ha de sol·licitar una targeta gratuïta al Servei d’Atenció a la Ciutadania.

A més de la instal·lació d’aquests carregadors, Mataró també subvencionarà els particulars que decideixin instal·lar-ne als seus aparcaments. La subvenció va destinada tant a comunitat de veïns com a places d’aparcament individuals. La bonificació és del 95% del cost de la instal·lació i el 100% de la llicència d’activitat necessària. Una mesura que el regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, explica que estan pensades per incrementar els punts de recarrega per quan augmenti el nombre de vehicles elèctrics a la ciutat.

Des del consistori també se subvencionarà en un 75% l’Impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics i en un 70% en el cas dels híbrids.

 

Informa: S.Ruiz