Mataró i la comarca del Maresme es mantindran, a partir de dilluns, a la fase zero de la desescalada i no passaran a la fase 1

fase

Mataró i la comarca del Maresme es mantindran, a partir de dilluns, a la fase zero de la desescalada i no passaran a la fase 1. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat de dividir Catalunya en regions sanitàries i així, només les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran, passarien a la nova etapa de la desescalada, dilluns dia 11 de maig.

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest divendres al vespre per donar-ne els detalls. L’àrea metropolitana de Barcelona encara es trobaria en risc moderat de contagis, amb Barcelona capital com a epicentre del risc més elevat. Durant la setmana vinent s'avaluaran les dades de les regions que s'han hagut de mantenir en la fase inicial.

Per la seva part, la Generalitat exigeix al govern espanyol que publiqui avui mateix el BOE que fixa les regles de joc per aquelles regions que passen dilluns a la fase 1. Ho vol perquè els afectats tinguin temps d’adaptar-se i perquè quedi clar si es pot o no es pot canviar de municipi.

Informa: M.Gómez/ O.Debat