Mataró i el Maresme podrien passar a la fase 1 dilluns vinent

La Generalitat ha proposat al Ministeri de Sanitat que a partir de dilluns la regió sanitària metropolitana nord, on hi ha Mataró i part del Maresme, passi a la fase 1 del pla de desconfinament, juntament amb la ciutat de Barcelona i la regió metropolitana sud. Segons el Departament de Salut, l'evolució a la baixa dels factors de risc i l'augment de la capacitat de diagnosi i de seguiment són els dos principals motius perquè aquestes tres àrees passin a la següent fase. L'última paraula, però, la té el Ministeri de Sanitat, que divendres ratificarà o no la proposta de la Generalitat.

De fet, des d'aquest dilluns en aquestes tres zones ja s'apliquen diverses mesures de la fase 1, com que els comerços puguin obrir sense cita prèvia o l'obertura de biblioteques i museus amb restriccions. També es permeten els actes de culte religiós a un terç de la seva capacitat i s'ha ampliat a 10 els assistents als funerals i vetlles en recintes tancats i a 15 a l'aire lliure.

Aquestes mesures s'apliquen d'acord amb l'anomenada "fase 0 avançada". En cas de passar definitivament a la fase 1, també es permetrien, entre d'altres, les reunions de fins a 10 persones, l'obertura de terrasses a la meitat del seu aforament habitual i la mobilitat entre municipis d'una mateixa regió sanitària.

Informa: S.Ruiz