Mataró ha recordat aquest dissabte les víctimes de l’Holocaust

Mataró ha recordat aquest dissabte les víctimes de l’Holocaust jueu. Ho ha fet en motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. L’acte de record va tenir lloc davant el monument Intolerància, al passeig Carles Padrós. Allà, els assistents van fer una ofrena floral el monument per recordar l’alliberament del camp de concentració polonès d’Auschwitx l’any 1945, que va marcar el final a la Segona Guerra Mundial. Durant l’acte el cantautor Genís Mayola va llegir un manifest del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró. Un acte de record però que per l’alcalde de Mataró, David Bote, també era des conscienciació per evitar el ressorgiment del moviments xenòfobs.

Per commemorar a les víctimes de l’Holocaust, Mataró col·locarà pedres de topada “Stolpersteine”. Es tracta d’unes llambordes que s’instal•len davant de les cases on van viure els mataronins deportats.

A més, demà Sala de Sessions de l’Ajuntament acollirà una conferencia impartida per Rosa Toran, doctora en Història i vicepresidenta de l’Amical de Mauthausen. El tema serà la ‘Resistència i solidaritat als camps nazis’. Serà a partir de les set de la tarda.