Mataró ha atès aquest any més de 100 casos de violència de gènere

Mataró programa una vintena d’actes al voltant del dia internacional contra la violència vers les dones, que es commemora el proper 25 de novembre. Aquest any a Mataró, amb dades d’1 de gener a 30 d’octubre, un total de 380 dones han estat ateses pel CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a les Dones), un espai on es busca donar resposta i empoderar a totes aquelles dones en situació de vulnerabilitat, per tal d’afavorir la seva autonomia personal. D’aquestes, 102 han estat derivades al Centre d’Intervenció Especialitzada (CIE), on s’atenen de forma específica els casos de violència vers les dones. Unes dades que es donen a conèixer aprofitant la proximitat del dia internacional contra la violència vers les dones.

Per conscienciar i donar visibilitat a aquesta problemàtica, Mataró ha programat diversos actes. Entre ells destaquen la presentació del protocol d'actuació davant les agressions sexistes i sexuals als espais públics d'oci a Mataró, que tindrà lloc aquest matiex dijous, o el del mateix dia 25 de novembre davant l’Ajuntament, quan es farà una concentració, es llegirà un manifest de rebuig i es farà una lectura de poemes.

La programació s’ha elaborat amb la col·laboració de diverses associacions i entitats de la ciutat, com Teixit de Dones, Dones Reporteres i la Xarxa d’Espais Joves de Mataró.

 

Informa: A.Gual