×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Mataró frega els 400 casos de Covid-19 en una setmana

Gairebé 400 casos de Covid-19 detectats a Mataró en una setmana. Així ho indiquen les dades del Departament de Salut en l’actualització d’avui. Entre el 9 i el 15 d’octubre, s’han confirmat amb PCR 392 casos de Covid-19. A més, entre el 9 i el 15 d’octubre, a la ciutat també s’han superat els 80 casos diaris durant tres dies consecutius, una xifra que només s’havia superat de manera puntual. Si mirem enrere, la setmana del 2 al 8 d’octubre el nombre de positius va ser de 260. A més, durant els últims 7 dies s’han detectat més casos que la setmana anterior fent 750 proves menys.  

Mataró també ha superat aquests últims 14 dies els 500 casos per 100.000 habitants, un dels tres indicadors acordats entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes per aplicar mesures especials en municipis amb un elevat nombre de contagis. Respecte als altres dos indicadors, la taxa de positivitat de PCRs en dues setmanes i l’ocupació de les UCIs a Catalunya, Mataró no arriba als límits decretats. En el cas de la taxa de positivitat de PCRs, a la capital del Maresme se situa en el 8% els últims 14 dies, dos punts per sota del límit indicat per Madrid. Pel que fa a les UCIs, a hores d’ara a Catalunya hi ha ocupats el 22,35% dels llits de cures intensives per pacients amb Covid-19, quan el límit marcat per Sanitat és del 35%.

L’augment del nombre de positius a Mataró està comportant que el risc de rebrot s’hagi disparat aquests últims dies i superi ja els 800 punts. Segons l’última actualització del Departament de Salut, el risc de rebrot se situa en els 835,56 punts, 55 més que en l’actualització d’ahir.

La taxa de reproducció, en canvi, ha caigut. Concretament ha passat de 1,73 a 1,65.

Aquestes dades encara no incorporen els resultats del cribratge massiu que es va fer dissabte al Mataró Parc. Al llarg del dissabte, aquest dispositiu  es van realitzar més de 3.000 proves PCR.