Mataró frega el llindar dels 130.000 habitants

població

Mataró compta amb 1.389 habitants més que l'any anterior, cosa que fa augmentar el nombre total fins als 129.680 habitants segons el darrer Estudi de la població a Mataró.

Aquestes xifres consoliden a la capital del Maresme com a vuitena ciutat de Catalunya amb més població i es tracta del creixement més elevat des de l'any 2009.

L'any 2019, el saldo migratori (la diferència entre altes i baixes) representa un 95,7% del saldo total de població, consolidant el protagonisme perdut com a motor demogràfic de la ciutat després d'haver estat el saldo natural (diferència entre naixements i defuncions) la component que del 2008 al 2016 havia explicat bona part del creixement anual experimentat per la ciutat.

Pel que fa als barris, en el darrer any set dels onze barris han incrementat la població. Els que més han crescut en termes absoluts són l'Eixample, Cerdanyola, Cirera i Rocafonda , mentre que els que més han disminuït són Molins-Torner i Peramàs.

Quant a la població de nacionalitat estrangera, aquesta suma a 1 de gener del 2020 un total de 22.337 habitants i representa el 17,22% de la població total. Respecte fa un any, ha augmentat en 1.367 habitants. En el darrer any, les tres nacionalitats que més han augmentat el seu nombre a Mataró són la marroquina, la colombiana i la veneçolana.

Una de les dades que més crida l'atenció d'aquest estudi és que en el darrer any s'ha registrat la xifra de naixements més baixa a la ciutat des de començament de segle. I és que en el darrer any s'ha registrat un total de 1.035 naixements, 70 menys que l'any anterior.

Pel que fa a aquest àmbit, el regidor d'Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, ha comentat que es tracta d'una tendència que es dóna a la resta de Catalunya i a l'Estat i que, per tant, Mataró no n'és una excepció.

Quant al creixement que ha experimentat la ciutat, Jerez ha explicat que l'Ajuntament ja fa mesos que treballa en el Pla d'Equipaments. Segons el regidor aquesta vol ser una eina que vol servir de termòmetre per mirar si s'adequa la població al nivell de serveis que s'ha de tenir. Jerez també ha comentat que aquest pla també ha de servir per detectar les necessitats dels barris, també aquells de nova configuració com la zona de Marina o El Rengle.

Pel que fa a l'esperança de vida, aquesta s'ha vist incrementada en 0,19 anys. Per sexes, la dels homes és de 80,52 anys i la de les dones és de 86,63 anys.

 

Informa: Ll.Arcal