Mataró forma part de la Xarxa mundial de ciutats amigues de les persones grans

Mataró ja forma part de la Xarxa mundial de ciutats amigues de les persones grans de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’adhesió es va aprovar al Ple Municipal del mes de juny del 2017 i aquest matí s’ha realitzat la presentació del projecte. Durant l’acte, realitzat a la Nau Gaudí, la secretària de la Imserso Maite Pozo ha explicat que la Xarxa mundial de ciutats amigues de les persones grans ofereix l’oportunitat de millorar la qualitat de vida de la gent gran en particular i de la ciutadania en general. Pozo ha destacat que Mataró supera la mitjana estatal de persones amb més de 65 anys, que representen gairebé el 20% de la ciutadania mataronina. És per aquest motiu que una de les parts fonamentals del projecte consisteix en escoltar i conèixer com és el dia a dia de les persones grans.

A més, s’ha presentat el logotip triat per representar el projecte a Mataró. De manera pionera dins del projecte, la imatge s’ha escollit a través d’un concurs on han participat diversos instituts de la ciutat. El guanyador ha estat una mà que aguanta un cor amb la bandera de Mataró. Els seus creadors, l’Alicia i l’Èric, alumnes de l’Escola Pia Santa Anna, expliquen que amb aquest disseny volien englobar a tota la gent gran i alhora representar l’amistat i la força. Marisa Merchán, d’Esports, Polítiques de Gènere, Joventut i Convivència, destaca que implicar a gent jove i gent gran en un mateix projecte ajuda a la transmissió de  coneixement.

Gairebé 550 ciutats de 37 països diferents forment part de la Xarxa mundial de ciutats amigues de les persones grans. A l’Estat espanyol el projecte es vehicula a través de la Imserso des de l’any 2012.

Informa: S.Ruiz