Mataró estrenarà jutjat a la tardor

Jutjats Mataró
Fotografia: Mataró Audiovisual

El jutjat de primera instància número 9 de Mataró ha d'entrar en funcionament aquest proper mes d'octubre. Un nou servei que segons el Degà del Col•legi d'Advocats de Mataró, Julio Naveira, hauria de servir per absorbir l'increment de casos que es preveu derivat dels "desnonaments exprés" de pisos ocupats i dels procediments coneguts com a "segona oportunitat". Aquests últims són casos que sorgeixen d'aquelles persones que no poden pagar els seus deutes i que han tingut resolucions desfavorables. Una opció que ara per ara és força desconeguda però que s'està promocionant per acostar-la als ciutadans.

D'altra banda, aquest 12 de juliol s'ha celebrat el dia de la Justícia Gratuïta. En el marc d'aquesta jornada s'ha donat a conèixer que amb 223 advocats inscrits al Torn d'Ofici i Assistència al Detingut, s'ha atès gairebé 4.000 casos, el que representa un increment del 2 per cent. Una dada que, segons Julio Naveira, s'ha estabilitzat en els darrers anys després de l'increment que es va viure durant els anys de crisi més forta.

El jutjat de primera instància número 9 de Mataró és un dels 14 jutjats que s'han d'obrir aquest any al conjunt de Catalunya. Se suma als 2 penals, 2 socials, el de violència de gènere, el d’instrucció i un altre de 1ª instància que ja hi ha al partit judicial de Mataró.

Informa: C.Sánchez/ O.Agramunt