Mataró espera en Pellofa XLI

Aquest vespre es dóna el tret de sortida oficial al Carnestoltes  amb l’arribada d’en Pellofa XLI. Serà a la Plaça Santa Anna, a partir de 2/4 de 9, quan es pugui veure en Pellofa d’aquest any per primera vegada. Abans, Botargues, Momerota, Momeroteta i l’Agrupació Musical del Maresme sortiran en cercavila per anar-lo a rebre. Un cop feta la recepció tots plegats desfilaran fins l’Ajuntament, on en Pellofa llegirà el pregó de Carnestoltes d’aquest any i la festa quedarà oficialment inaugurada. Un Pellofa que una vegada més s’espera que tingui una imatge impactant i que generi polèmica amb el seu discurs crític amb un to d’humor.

Un dels plats forts del Carnestoltes serà demà, amb la rua. Nou recorregut aquest any amb sortida des del Nou Parc Central a les 6 de la tarda, passant per la Riera avall fins la Plaça Santa Anna, on hi haurà el Ball de Carnestoltes.  Aquest any s’incorpora un nou guardó a la comparsa familiar, que està dotat amb 200 euros i que se suma als que ja existien: el premi a la primera millor comparsa, un altre a la segona millor comparsa, i el premi especial del jurat.

Prèviament dissabte al matí, i també inclòs dins el programa de Carnestoltes, hi haurà una Cercavila i el Ball de Gitanes. A les 9 del matí els Diablots del Ball de Diables Atabalats de Cerdanyola faran la crida i a partir de les 11 sortiran acompanyats dels balladors i balladores i diverses figures festives, fins la plaça Santa Anna, on es faran els balls. Diumenge al matí, acte adreçat als mes petits. A partir del es 11 arrencarà des de l’Ajuntament “La resaqueta d’en Pellofa”. Els nens i nenes de la ciutat aniran a despertar-lo i baixaran tots junts, acompanyats de la Momeroteta per celebrar el Ball Infantil de Carnestoltes.

Informa: A.Gual