Mataró, escenari d’una de les concentracions contra la detenció de Pablo Hasél

A la capital del Maresme la manifestació es va produir davant dels Jutjats de Mataró i va aplegar diversos centenars de persones.

Diversos centenars de persones s'han aplegat aquest dimarts a la tarda davant dels Jutjats de Mataró per mostrar el seu rebuig a la detenció del raper Pablo Hasél. L'artista va ser detingut ahir al matí quan es trobava tancat al rectorat de la Universitat de Lleida. Com a resposta de la detenció es van organitzar diferents concentracions per tota Catalunya.

Aquest dimarts al matí els Mossos d’Esquadra van detenir el raper Pablo Hasél condemnat per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia. Com a conseqüència, diversos col·lectius van convocar per aquella mateixa tarda concentracions per tot el territori. L’objectiu, denunciar la manca de llibertat d’expressió i la repressió que es viu a l’Estat Espanyol.

A la capital del Maresme la manifestació es va produir davant dels Jutjats de Mataró i va aplegar diversos centenars de persones. La música així com els darrers tuits de Pablo Hásel abans de ser detingut van ser els protagonistes de l’acte. A banda, es va fer una lectura d’un manifest en el qual es denunciava que l’Estat ‘intenta vendre una falsa democràcia’ i, a la vegada, es s’exigien diferents mesures com ara la derogació de la Llei Mordassa i la reforma del codi penal.

Hasél ha estat condemnat pel contingut de les lletres de les seves cançons i l’Audiència Nacional ha estat l’òrgan judicial encarregat de jutjar-lo. Després del seu arrest dimarts al matí, el raper va ser traslladat a la presó de Ponent de Lleida a l’espera de saber si complirà condemna en aquest centre penitenciari o en un altre.

La detenció de Pablo Hasél ha traspassat les fronteres catalanes i, fins i tot, espanyoles. Mitjans internacionals com ara la BBC, el diari The Telegraph o l’agència Reuters també se n’ha fet ressò.

 

Informa: L.Sanmiquel / I.Sanz